Så er valget over os…

Så er valget over os…

Så er der folketingsvalg i Danmark. Det er nu landets folketingspolitikere bliver valgt. I nat eller i morgen finder vi ud af hvem, der bliver Danmarks statsminister.

Hvad stemmer man egentlig som troende kristen? Eller stemmer man overhovedet? For mange kristne er det et must, at man stemmer – det hører med til et ordentligt borgerligt samfundsansvar. For andre føles det som et knæfald for verdsligheden, hvis man stemmer.

Hvad siger Bibelen?

Engang var det sådan, at hvis man var kristen – og troede at Bibelen var Guds sande ord – så kunne man næsten ikke andet, end sætte sit kryds ved de Konservative. For andre kristne var Venstre det helt naturlige valg. Siden 70’erne har mange kristne sat deres kryds ved Kristeligt Folkeparti/Kristendemokraterne. Men der er også kristne, som har meget svært ved at sætte et kryds, der betyder, at vi får en blå regering. Her er det ofte synet på flygtninge og evt. økonomisk fordeling, der spiller ind.

Jeg tror faktisk ikke Bibelen giver et svar på hverken om man skal stemme, eller hvad man skal stemme på. Personligt mener jeg, at Bibelen meget klart taler om, at vi skal underlægge os øvrigheden (naturligvis ikke på områder, der evt. strider imod Guds ord). Derfor skal vi overholde landets love, betale skat, afgifter osv. Men det betyder ikke, at vi SKAL stemme. Men vi har ret til det.

Når og hvis vi stemmer til et valg, så lad os være prægede af vores Bibel og vores samvittighed.

Det allervigtigste, der er at sige om valget, er dog ikke hvor vi sætter krydset i dag; men hvad vi laver i morgen. Altså, hvordan vælger vi hver især at leve vores liv? Hvordan kommer de kristne værdier til udtryk i vores hverdag? Jeg vil slutte med at citere Klaus Laursen. Han have et indlæg på facebook i dag, der lød sådan:

"I dag er der valg! Men det er der også i morgen… Mange valg! Hvadenten du skal i boksen i dag eller ej, så vil jeg gerne opfordre os alle til at tænke ud af boksen i morgen! Ud og træffe de rette og måske endda nye valg og så LEVE efter dem!
Dit valg i dag betyder noget for andre mennesker, men det gøre dine mange valg i morgen også.
Det er ikke Helle og Lars der bestemmer om du vælger at elske eller vælger ikke at elske dem du møder på din vej i dag og i morgen. Det er dit valg!
Godt valg til alle! :-)"