ELN

Søhøjlandets Valgmenighed er tilknyttet ELN (Evangelisk Luthersk Netværk). ELN er et netværk bestående af forskellige bibeltro, lutherske kristne personer og menigheder.

Der har lige været Kirkefest i ELN. Vi mødtes i Kolding til et par spændende bibelforedrag af Lindsay Brown, Director i Lausanne-bevægelsen – og nogle udfordrende og givende seminarer. Selv var jeg til et seminar om missionale menigheder i Danmark, som blev ledt af Jens Bruun Kofoed og Claus Grønbæk fra Københavnerkirken.
Snart bliver de ting Lindsay Brown sagde lagt ud på ELN’s hjemmeside (http://luthersk-netvaerk.dk/), så der kan du også høre det, selv om du ikke var med i Kolding.

Vores menighed er tilknyttet ELN på to måder: 1) Vi er med i ELUVA (foreningen af Evangelisk Lutherske VAlgmenigheder i Danmark), som bekender sig til Odenseerklæringen, som er ELN’s – tja… manifest om  du vil! 2) Vores åndelige vejleder Leif Kristiansen er vores vejleder igennem ELN.
Derudover blir det også snart sådan, at menigheder kan blive medlemmer af ELN – og da regner jeg med, at vi er med i Søhøjlandets Valgmenighed.

Ovenstående er årsagen til, at jeg i den kommende tid vil skrive nogle indlæg med overskriften ‘Odenseerklæringen’, hvor jeg vil gå en smule i dybden med ordene i erklæringen. Du kan downloade erklæringen her: http://www.luthersk-netvaerk.dk/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=48&Itemid=31