Ny præst i Søhøjlandets Kirke

Ny præst i Søhøjlandets Kirke

Jeg glæder mig til og beder om, at Søhøjlandets Kirke må få lov at være med lige dér, hvor Guds nåde og kærlighed når ud til mennesker

Johnny Tidemand, der d. 1. august tiltræder sit nye job som frimenighedspræst i Søhøjlandets Kirke i Gjern

“I gymnasietiden var jeg åben for, hvad der var Guds plan med mig, og jeg oplevede netop her flere hint til, at jeg en dag skulle blive præst. Derfor begyndte jeg at læse teologi”, fortæller Johnny, der glæder sig til at sætte sit aftryk på gudstjenesten og andre aktiviteter der foregår ud fra Søhøjlandets Kirke.

Johnny, har mange års erfaring fra Lindehøj Kirke i Herlev med at arbejde med familier, børn og unge i kirken. “Det er vigtigt for mig, at børn og unge er medlemmer af kirken på lige fod med voksne, og derfor må de også gerne kunne mærkes i gudstjenesten og kirkens aktiviteter”, siger Johnny og fortsætter: “i det hele taget er jeg spændt på at finde ud af, hvad Guds planer er for byen og området, og det er min bøn, at Søhøjlandets Kirke og jeg må spille en aktiv rolle i de planer.”

“Det er en hjertesag for mig, at alle aldersgrupper får et godt møde med Bibelen. Jeg ønsker at gøre Bibelen mere forståelig, mere tilgængelig. Jeg har erfaret, at mange har svært ved at forstå Bibelen, både blandt børn og unge, men også blandt voksne, som endda er vokset op med Bibelen og kirken. Derfor besluttede jeg på et tidspunkt, at det skulle være et særligt fokusområde i min tjeneste at hjælpe med at gøre Bibelen lettere at overskue og forstå og at motivere til at studere Bibelen.
Jeg har en lidt særlig og måske lidt nørdet interesse for bibelsk arkæologi. Det interesserer mig, fordi arkæologien kan være med til at styrke Bibelens troværdighed som historisk skrift. Mange sætter spørgsmålstegn ved Bibelens historiske troværdighed, men falder den, så falder dens åndelige/religiøse betydning også. Og så står vi tilbage med en Jesus, der bare var en (stor?) filosof eller politisk og religiøs oprører – men hverken Guds søn eller verdens frelser. Derfor er det vigtigt at arbejde med og undersøge Bibelens troværdighed, bl.a. gennem arkæologien og historien. “

Johnny har en bachelorgrad i ‘teologi med specialisering i ungdomsarbejde’, dels fra Århus Universitet og Menighedsfakultetet og dels fra Skandinavisk Akademi for Lederskab og Teologi i Oslo.

Johnny er gift med Ditte, og de har datteren Celine på 6 år. Omkring d. 1. august flytter familien til Gjern. Johnny forlader en stilling som præst i Vendsyssel Frimenighed hvor han har været præst i 3 år. For at sige ordentlig farvel deroppe vil Johnnys ansættelse de første par måneder være en delt ansættelse mellem Vendsyssel Frimenighed og Søhøjlandets Kirke.