Inden gudstjenesten… (3. s. i fasten ’11)

Inden gudstjenesten… (3. s. i fasten ’11)

 

Fyld dig med Gud!

Kommende søndags gudstjeneste, er en gudstjeneste, som har været i støbeskeen i ret lang tid. Den er planlagt ned i detaljer i samartbejde med konfirmanderne. De har været ind over enkelte sangvalg, tema, prædiken, form etc. Så det bliver rigtig spændende 🙂

Teksterne til søndagen (som du kan læse her) handler alle sammen om noget, som vi kristne skal holde os fra. Konfirmanderne blev hurtigt enige om, at det handler bl.a. om ondskab. At ondskab virkelig er en helt reel virkelighed i vores verden, og at der hele tiden er en kamp i den åndelige verden. Men fokus for den kristne skal da ikke være på ondskaben; men på det modsatte. Derfor blev temaet: Fyld dig med Gud! Altså, underforstået, i stedet for at lade ondskaben besætte, friste og forføre os, så ønsker vi at lade Gud fylde os. Vores bøn er, at vi i hverdagen også må tænke sådan – at Gud må fylde os i alt, vi foretager os.

René Vester, en kristen blogger, har fundet frem til nogle videoer, som bl.a. viser hvor nemt, usynligt og forførende den onde kan vinde indpas i den helt almindelige hverdag. Du kan læse indlægget og se videoerne ved at klikke her.

Det er alt for unuanceret og simpelt at sige, at vi mennesker er en beholder. Men det er en lille del af, hvad vi er. En beholder, som enten ikke er fyldt af Gud – eller er fyldt af ham. Og når vi ikke er fyldt af Gud, kan vi heller ikke tro og følge i Jesu fodspor. Men når vi er fyldt af ham får vi kraft til at leve det liv, han har sat os til at leve.

Den sidste gudstjeneste vi fejrede i menigheden, handlede også om denne kamp. Men da var fokus mere på den indre kamp, imellem gl. og ny Adam. På søndag bliver fokus på den ydre kamp.