Coronarestriktioner

Krav om coronapas og mundbind

Nye retningslinjer med krav om coronapas og mundbind ved gudstjenester, religiøse handlinger og menighedsarrangementer.

Fra den 19. december 2021 skærpes retningslinjerne så deltagere skal bære mundbind ved gudstjenester, kirkelige handlinger og menighedsarrangementer indendørs. Mundbindet må fjernes når deltageren sidder ned.

Desuden skal deltagere vise coronapas ved ankomsten. Kravet om coronapas gælder, hvis der er adgang for flere end 100 deltagere indendørs og flere end 1.000 deltagere udendørs.

Der er desuden indført krav om at der ved lokaler/lokaliteter, hvor der gælder krav om coronapas og mundbind, skal opsætte informationsmateriale om kravet og om muligheden for bortvisning

Endelig er gyldighedsperioden for covid-19 test ændret til 72 timer for PCR-tests og 48 timer for antigentests (kviktest).

De nærmere bestemmelser fremgår af bekendtgørelse om krav om coronapas på Kirkeministeriets område i forbindelse med håndtering af covid-19, som kan se på www.retsinformation.dk fra lørdag den 27. november 2021. Samt krav om mundbind kan ses i indstillingen til nye skærpede retningslinjer fra 17. december 2021

BEMÆRK krav om gyldigt coronapas samt mundbind når stående se mere her