torsdag den 25. juni 2015

Hvordan få flere i kirke?

Jeg tror, vi er mange præster og kirkelige ledere, som ofte bruger meget tid på at tænke og filosofere over hvordan vi kan få flere mennesker til at tro på Jesus. Vi oplever, at vi har fundet verdens største og bedste skat - og vi vil så gerne dele ud af den. Derfor læser vi alt muligt om hvordan vi kan blive bedre til lige præcis dét.

fredag den 19. juni 2015

Anmeldelse af valgkampen

»I ved, at folkenes fyrster undertrykker dem, og at stormændene misbruger deres magt over dem. Sådan skal det ikke være blandt jer. Men den, der vil være stor blandt jer, skal være jeres tjener, og den, der vil være den første blandt jer, skal være jeres træl, ligesom Menneskesønnen ikke er kommet for at lade sig tjene, men for selv at tjene og give sit liv som løsesum for mange.« Mt 20,25-28

torsdag den 18. juni 2015

Så er valget over os...

Så er der folketingsvalg i Danmark. Det er nu landets folketingspolitikere bliver valgt. I nat eller i morgen finder vi ud af hvem, der bliver Danmarks statsminister.

onsdag den 10. juni 2015

Bed med Rosenkransen

Man forbinder nok ofte Rosenkransen med Romersk Katolsk bedepraksis. Men egentlig er Rosenkransen en gammel bedepraksis, hvis rødder kan spores tilbage til 6-700-tallet.

torsdag den 4. juni 2015

En slags lutheraner

Hvad vil det sige at være luthersk? Jeg er ikke helt sikker selv. Nogle siger, at det betyder, at man har en meget liberal og kritisk tilgang til bibelen. Andre vil sige, at det er når man har styr på, at man er en stor synder, der intet kan gøre for at blive frelst. Men når man tror på Jesus, og det han har gjort for menneskeheden - så kan man leve fuldstændig som man har lyst til.

lørdag den 23. maj 2015

Pinsedag

En af de helt store kristne helligdage hedder pinsedag. Det er dagen, hvor vi husker, at Helligånden kom over menigheden, ligesom profeten Joel havde profeteret om. Pinsedag er også en påmindelse om, at Ånden stadig er med den kristne menighed.

fredag den 15. maj 2015

En kort anmeldelse af filmen "Exodus: Gods and Kings"

Min ældste lillebror og jeg hyggede os i aftes med at se filmen "Exodus: Gods and Kings". Det er altid superhyggeligt at se film sammen med gode venner - og derfor kan det være svært at være objektiv i filmanmeldelsen. Men jeg prøver nu alligevel :-)