tirsdag den 26. januar 2016

Opgør med den fædrene arv 1

Mange, måske de fleste forældre gør deres allerbedste ift. forældrerollen. De prøver at opdrage deres børn, så godt de kan. Men på trods af det, er der næsten altid noget, som børnene forsøger at gøre anderledes, når de selv blir forældre. Mange af os sætter pris på 'arven', men vi så også fejlene.

mandag den 4. januar 2016

Bliv en bedre tilhører!

Vi er forskellige mennesker, og vi tilegner os viden på meget forskellige måder. Dét er naturligvis en udfordring for os, der er formidlere i kirken. Vi skal være gode til at favne og benytte os af forskellige indlæringsstile osv. Men det er også vigtigt, at vi som tilhørere hele tiden arbejder med at blive bedre til at høre efter.

tirsdag den 24. november 2015

Jesus eller julemanden?

I den her tid, er der to mænd, som får en del medieplads. De er kendte af offentligheden. Nogle elsker dem, andre hader dem. Fælles for dem begge er, at rigtig mange tænker på dem i december måned.

tirsdag den 6. oktober 2015

5 måder til at få dit barn til at elske menigheden

For os, der er forældre, er det så vigtigt, at vores børn trives i kirken. Gud, og det at høre ham til, er så vigtigt for os. Og det sted, hvor vi i fællesskabet sætter fokus på det, er i menigheden. Derfor betyder det så meget, at børnene lærer at elske kirken.

mandag den 28. september 2015

Forholdet til kirkens lederskab

Et af de ti bud lyder sådan: "Du skal ære din far og din mor!", andre steder står der, at man skal be' for og respektere sine ledere. Bibelen opererer med en ordensforståelse, der bl.a. betyder, at nogle mennesker i menigheden er kaldede til at være ledere for de andre i menigheden. Og de andre er kaldede til at følge deres ledere.

fredag den 11. september 2015

Flygningene er landet

Mange mennesker er på flugt fra deres hjemland i øjeblikket. En del af dem flygter til Europa. Og lige nu er en gruppe af dem landet i Danmark. Hvordan skal vi forholde os til den situation som Guds kirke?

tirsdag den 21. juli 2015

Program for Søhøjlandets Kirke